תמיר ליאון, אנתרופולוג יישומי

מאמרים

16 מאי, 2023 twitter Linkedin facebook

חוסן ארגוני – תמהיל עבודה, מצפן החלטות למשתמש.ת:

נכתב על ידי תמיר ליאון, אנתרופולוג יישומי

 

הנחות עבודה:

1. ארגון טכנולוגי בישראל מכיל לפחות 60% עובדים בגיל 43 ומטה (Gen Z+Y)

2. ערך השינוי דומיננטי בדורות הללו, לעומת ערך היציבות שאפיין את דורות ה-X  והבומרז.

3. על כן, ניתן להניח שארגון יחליף לפחות מחצית מעובדיו ב 3 השנים הקרובות, בין אם עקב עזיבה או עקב שינוי בתפקיד הפנים ארגוני.

4.בחברות עתירות ידע עובד מתחיל להיות פרודוקטיבי בטווח זמן של כ 6 חודשים.

5. לפיכך אחת ממטרות העל של ארגון שחפץ לשגשג ולהרוויח היא לשמר את עובדיו המוכשרים זמן ממושך ככל שניתן, כשהחשיבה היא בחודשים ולא בשנים. הרווח יתבטא הן בעלייה בתפוקה והן בחיסכון של עלויות הגיוס וההכשרה (כידוע עלות החלפת עובד היא בן 6-12 חודשי שכר).

6. עבור אנשים בכלל, ועבור הדורות הצעירים בפרט, הגורם המשפיע ביותר לשימור ותפוקה הוא הלכידות (מתאם של 0.92 בין לכידות לתפוקה: The Cohesiveness -Performance Effect*).

7. ככלל, עבודה מרחוק פוגעת בלכידות (במחקרי fMRI, תקשורת מסכים מעבירה רק 14% מהאינפורמציה לעומת תקשורת Face to Face). כפי שציין לאחרונה סם אלטמן, ממייסדי ChatGPT, הטכנולוגיה עדיין לא מספיק מתקדמת כדי לתמוך ב Fully remote.

מסקנה:  

צוותים מלוכדים יכולים לאפשר יותר עבודה ב remote ונדרשים לפחות זמן במשרד המשותף כדי לשמר רמת לכידות רצויה.

MRIO (MRI Organization) הוא כלי דיגיטלי חדשני המודד לכידות בסקאלה של 9 פרמטרים במנעד של בין 0 ל 100 (ארגון מלוכד מאוד). MRIO מספק, בין השאר, אינדיקציה מדידה למספר ימי העבודה המקסימלי המומלץ לכל צוות לעבודה מרחוק כדי לשמור על פרודוקטיביות גבוהה.

לדוגמא:
לצוות/מחלקה שיקבל ציון של 0-25 לא יומלץ לעבוד מרחוק כמעט בכלל עד אשר יתגבש יותר. על הנתונים הללו, ב Fine Tunning, ניתן להוסיף את אופי העבודה (לדוגמא טלמרקטינג דורש זמן משרד גבוה יותר). כמו כן, ארגונים צעירים וחברות הזנק שמחפשים את דרכם והשינויים אצלם מהירים יחסית, זקוקים ליותר אינטראקציות ויצירתיות ועל כן צריכים יותר זמן במשרד.

כמובן שהמצב איננו קבוע: ניתן לבצע מדידה חוזרת אחת ל 6-12 חודשים ולשנות את התמהיל בהתאם. כמו כן ניתן ליישם פתרונות להגברת הלכידות למחלקה ספציפית בהתאם לפרמטרים של הלכידות כפי שעלו מאבחון ה- MRIO.

אז כעת ניתן להפסיק לנחש / להעתיק מאחרים ולהתחיל למדוד.
מה שנכון לחברה אחת לא בהכרח נכון לחברה אחרת.

ובשפה האנתרופולוגית: ניחוש זה מיסטיקה, מדידה זה מדע.

אז מהו תמהיל העבודה ההיברידי שלכם? כמה מ"ר של משרד אתם באמת צריכים?

* : The Cohesiveness -Performance Effect) Evans, C. R., & Dion, K. L. (1991) Raz Aviad, 2004 Open University of Israel)

 

תמיר ליאון הרצאות

תמיר ליאון פודקאסט TAKE 5

חוסן ארגוני – MRIO

 

Intel
contact
GET IN TOUCH