אנו בתקופה של שינויים. בתוך זמן קצר העולם יראה ויתנהג אחרת. תהליכים שהחלו לפני זמן הקורונה הבשילו במהירות. זה קורה כבר כעת.
ההרצאה סוקרת את השינויים הקרובים: מי הם האנשים החדשים, הדורות החדשים, מה מניע אותם וכיצד הם יפעלו. מה קורה במקומות העבודה בשנים הקרובות ובארגונים בכלל. מה הטכנולוגיה המעניינת שכבר קיימת היום וכיצד היא משתלבת בחיינו.
בהרצאה זו, הנלקחת ישירות ממחקריו של תמיר ומקצה הידע האקדמי בתחום, נסקר העתיד הקרוב ומבשיל לתמונה מלאה, ככל שאנו יכולים לדעת.
ההרצאה מתאימה לצעירים שרוצים לבחור את דרכם ולכל מי שרוצה להכניס קצת סדר בחייו בתקופה סוערת זאת.
תמיר ליאון, אנתרופולוג יישומי ו תמיר ליאון פודקאסט TAKE 5 ו חוסן ארגוני ו מבין לקוחותינו
ב 25 השנים האחרונות אנחנו מחוברים לרשת האינטרנט
ב 21 השנים האחרונות אנחנו מחפשים ב Google
ב 15 השנים האחרונות אנחנו צופים ב YouTube
ב 14 השנים האחרונות אנחנו משתמשים ב Facebook וב Twitter
ב 13 השנים האחרונות אנחנו מחזיקים טלפון חכם
ב 11 השנים האחרונות אנחנו משתמשים ב WhatsApp
בעשור האחרון ב Instagram
בשלוש שנים האחרונות ב TikTok
המחקר אודות הטכנולוגיה מתקיים כל העת.
היום אנחנו מבינים יותר כיצד העולם הדיגיטלי משפיע על הדרך שבה אנחנו חושבים, ישנים, חולמים, מרגישים ומתקשרים.
בהרצאה זו, מקצה הידע המדעי הרלוונטי, ובדגש פרקטי, מסביר האנתרופולוג תמיר ליאון בשפה ברורה את השפעות הדיגיטל ובעיקר את הדרך להרוויח את הטוב שבעולם המסכים ולהימנע ככל האפשר מהשפעותיו הפוגעניות.
נושאים לדוגמא: חוסן אישי, אינטליגנציה חברתית, בדידות, חרדות, תזונה ושעות שינה, משחקים דיגיטליים, סמארטפון, רשתות חברתיות ועוד.
תמיר ליאון, אנתרופולוג יישומי ו תמיר ליאון פודקאסט TAKE 5 ו חוסן ארגוני ו מבין לקוחותינו
גרסה מחודשת למפגש שמתקיים זה מספר שנים.
בהרצאה נחשפת הדרך המתוחכמת בה משפיעים עלינו הטכנולוגיה והמדיה, לא רק על המוצרים אותם אנחנו רוכשים, אלא בעיקר על הערכים אותה היא מציעה לנו ואנו מאמצים ללא ידיעתנו.
בהרצאה מרובת שקופיות כולל מבחן קבוצתי המסתיימת בעצות פרקטיות וקלות לביצוע, מועלים נושאים כמו תת מודע, פרסום ומפורסם, דימוי גוף, אלימות וחוסר סובלנות, סמים ואלכוהול וחברות אמת. זהו מפגש עמוס, אשר לא ניתן להפסיד רגע ממנו, ושמשאיר את התלמידים והמורים עם מזון למחשבה ולעשייה לזמן רב.
תמיר ליאון, אנתרופולוג יישומי ו תמיר ליאון פודקאסט TAKE 5 ו חוסן ארגוני ו מבין לקוחותינו
בעשור האחרון, ואחרי תקופת הקורונה בפרט, אנו עדים לירידה ברמת החוסן האישי והארגוני אצל אנשים בכלל ואנשים צעירים בפרט. חוסן אישי מוגדר כתגובה של אדם ללחצים הסביבתיים המשפיעים עליו, ובאים לידי ביטוי בשתי פעולות: התמודדות והסתגלות.
הירידה ברמת החוסן, הנחשב לאחד מכישורי החיים הבסיסיים, מהווה גורם מחולל מרכזי לפגיעה בתפקוד הנורמטיבי הן ברמה הרגשית והן החברתית. ירידה ברמת החוסן מתבטאת באופן כמעט מיידי בעלייה בהתנהגויות סיכוניות כנתיבי התמודדות אלטרנטיביים. כמו כן, ירידה בחוסן האישי מהווה מרכיב מרכזי עם השפעה ישירה על עלייה של תופעות כגון: חרדות, דיכאונות, אובדנות, הפרעות אכילה, מצבי דחק (Stress) ועוד.
הדורות הצעירים, אשר הסוציאליזציה שלהם מתבטאת בשהייה ממושכת יותר במסכים, על חשבון פעילות חברתית פרונטלית, מגלים אינטליגנציה חברתית נמוכה יותר, מרגישים תחושת שייכות מופחתת והדבר מתבטא ברמות גבוהות יותר של בדידות ופגיעה משמעותית בחוסן האישי.
החדשות הטובות הן, שעל פי הפסיכולוגיה, חוסן הוא דבר נרכש – ניתן ללמד אותו ולהטמיע יכולות של חוסן.
בהרצאה מרתקת זו, יתאר האנתרופולוג תמיר ליאון את מקורות החוסן, השפעותיו של החוסן, ובעיקר יספק עצות פרקטיות הניתנות ליישום מיידי כדי לחזק את יכולות הנוער להתמודד עם אתגרי החיים.
תמיר ליאון, אנתרופולוג יישומי ו תמיר ליאון פודקאסט TAKE 5 ו חוסן ארגוני ו מבין לקוחותינו
ההרצאה מותאמת להתנהגות סיכונית עפ"י בחירת בית הספר: סמים, אלכוהול, מסכים, בטיחות בדרכים.
על המסקנה שסוד ההצלחה היא עבודה קשה. עבודה קשה מנצחת כישרון. כל אחד יכול להצליח. אבל ההצלחה מגיעה לאנשים שמצליחים להתאפק (לדחות סיפוקים).
מה מקשה עלינו להתאפק? מהם הדברים שגורמים לנו להתפתות להנאה הרגעית ולא להצליח להיות מה שאנחנו יכולים להיות? והכי חשוב, איך אנחנו 'לא נותנים לנחש לנצח'? באמצעות טיפים פרקטיים לדחיית סיפוקים.
הרצאה מלהיבה ומדויקת. מנגישה ידע מדעי עכשווי בצורה ציורית ומובנת ומותאמת לגיל התלמידים.
בעלת פוטנציאל להמשך דיונים בנושא בכיתות.
תמיר ליאון, אנתרופולוג יישומי ו תמיר ליאון פודקאסט TAKE 5 ו חוסן ארגוני ו מבין לקוחותינו